Sök

Den fortfarande största vattensporten i Sverige är vattenskidor, som är en mycket gammal sport. Vattenskidor är precis som det låter, det vill säga att man åker med ett par skidor efter en båt med lina och handtag.

När man åker vattenskidor startar man oftast på två skidor, men när man blir lite duktigare brukar man släppa den ena skidan för att kunna utnyttja vattenskidans fulla potential. På i stort sett alla vattenskidor har den ena vattenskidan dubbla bindningar, så att när man släpper den ena skidan kan man sätta den foten bakom den andra för att få full kontroll för bland annat slalomsvängar.

Det är i ”slalom” grenen man tävlar i vattenskidor, där man kör slalom i en bana med bojar där hastigheten ökas efter varje åk

Vi har vattenskidor i olika längder som passar alla storlekar, och vi har även flera olika barn vattenskidor att välja på.

Vattenskidorna är i de flesta fall gjorda av lager av glasfiber med olika kompositmaterial och har inbyggda kanaler och fenor på undersidan. På ovansidan sitter bindningarna som är gjorda av plast, neoprene, tyg och i de flesta fall snörning för bästa passform.
Vi på 720sport.se säljer vattenskidor från Obrien och Jobe.

Rulla till toppen