Wakeboard

Wakeboard är en relativt ny sport som har sina rötter i vågsurfing, skateboard och snowboard. Men istället för att åka på naturliga vågor använder man sig av en båt för att dra upp ”svall” = wake på engelska, därav wakeboard / wakeskate. Man åker efter båten med en lina och ett handtag, och hoppar mellan svallen och gör diverse trick som snurrar och volter.

Wakeboarden är i de flesta fall gjord på en kärna av skum med ett eller flera lager av glasfiber. På undersidan av wakeboarden sitter fenor och kanaler av olika storlek och längd. På ovansidan sitter ett par bindningar som är oftast gjorda av plast, gummi och tyg.

Wakeboard i Sverige växer så det knakar och alla stora märken som Ronix, Liquid Force, Obrien, Hyperlite, Jobe, J-Star, Free Motion och Gatorboards säljs hos 720sport.se.[/vc_column_text][vc_single_image image=”72591″ img_size=”575×245″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Även sporten Wakeskate där man åker utan bindningar på en liknande, men lite kortare bräda är en sport på stor frammarsch i Sverige och övriga världen. På en wakeskate använder man istället för bindningar en skumgummi yta eller en liknande sandpapper yta för att få fäste med antingen skor eller barfota. Sporten har många likheter med Skateboard och en stor fördel jämte wakeboard är att du inte behöver stora svall, eftersom de flesta trick görs på en plan vattenyta, eller fungerar på ett mindre svall.

Även här är det märken som Liquid Force, Obrien, Jobe och Hyperlite som dominerar marknaden.

När man åker wakeboard eller wakeskate bör man ha en flytväst med bra flytkraft som gärna tål hårda stötar som kan förekomma vid wakeboardåkning. Alla våra flytvästar är anpassade för vattensporter såsom wakeboard, vattenskidor och wakeskate.

720sport.se säljer flytvästar av ledande märken som Helium, Nevin, Hyperlite, Oneill, Liquid Force, Jetpilot och Jobe.

I Sveriges lite kallare klimat brukar många wakeboard och wakeskateåkare använda våtdräkt, som hjälper kroppen att hålla värmen i lite kallare vatten. Våtdräkten skyddar också bra vid hårda fall och har även viss flytkraft. Det finns många olika tjocklekar och utformningar på våtdräkter som gör dom anpassbara till olika vattentemperaturer.

720sport.se säljer även torrdräkter som är anpassade för riktigt kalla förhållanden.